Środa: Buraczkowe gniocchi z pesto

Środa: Buraczkowe gniocchi z pesto

Środa: Buraczkowe gniocchi z pesto

Klasyka włoskiej kuchni w niestandardowym wydaniu. Czerwone gniocchi zyskały kolor dzięki dodatkowi ćwikły, która oprócz koloru nadała kluskom lekkości. I walorów zdrowotnych. Czas przygotowania : Godzina Poziom trudności: Dość trudne Liczba porcji : 2 bardzo duże Kłykieć, sęk i orzech – skąd pochodzi nazwa gniocchi Z mąki, semoliny, ziemniaków, dyni, ricotty z różnymi dodatkami – rodzina gniocchi jest bardzo rozbudowana, a łączy je jedno – kształt. Nazwa pochodzi prawdopodobnie od nocca oznaczającego kły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ciasto, ziemniaki, tarta, buraczki, sosy, buraki, szybkie ciasto, sos pomidorowy, dynia, cytryna, mięso, pieczone ziemniaki, ciasta z masa, buraczki tarte, ciasto cytrynowe, ciasto z orzechami, warzywa na patelnie, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.