Pęczotto primavera

Pęczotto primavera

Pęczotto primavera

Pęczotto primavera to wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą zrobioną jak risotto. Pęczotto jest wariacją na temat spaghetti primavera, pasty wymyślonej w 1975 r. w nowojorskiej restauracji Le Cirque. Dzisiaj jest to jeden z kanonicznych makaronów, podawanych kiedy na rynku pojawiają się nowalijki. Stąd zresztą wzięła się nazwa – primavera to właśnie nowalijki. W czasach kiedy przez cały rok można kupić świeże warzywa, uprawiane w szklarniach lub sprowadzane z cieplejszych zakątków świata, pojaw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, grzyby, szparagi, cukinia, brokuły, risotto, brokuł, cydr, spaghetti, tarta, pieczarki, makarony, makaron, sosy, pasta, ryż, pasty, mięso, zielone szparagi, risotto z grzybami, dania z makaronem, cukinia na zimę, ryż z warzywami, warzywa na patelnie, ryż smażony, masło orzechowe, makaron z pieczarkami, pieczarki w sosie, tarta na słodko, makaron z patelni

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.