Ten przepis to odpowiedź na pytanie jak zrobić kluski śląskie, żeby były delikatne, kremowe, a nie gumowe, żeby bardziej były w typie gnocchi, a nie ziemniaczanych ciągutek:) Czas : 40 minut Poziom trudności : Nie za trudne Liczba porcji : 4 Jak zrobić kluski śląskie Kluski śląskie to jedno z najpiękniejszych polskich dań. Szczerze mówiąc daleko lepsze od włoskich gnocchi, bo delikatniejsze, bardziej kremowe. No i nie zawierają mąki pszennej. Z jednym jednak założeniem: charakterystyczną cechą klusek śląskich je... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.