Czwartek: Kluski śląskie z boczniakami i szpinakiem

Czwartek: Kluski śląskie z boczniakami i szpinakiem

Czwartek: Kluski śląskie z boczniakami i szpinakiem

Ten przepis to odpowiedź na pytanie jak zrobić kluski śląskie, żeby były delikatne, kremowe, a nie gumowe, żeby bardziej były w typie gnocchi, a nie ziemniaczanych ciągutek:) Czas : 40 minut Poziom trudności : Nie za trudne Liczba porcji : 4   Jak zrobić kluski śląskie Kluski śląskie to jedno z najpiękniejszych polskich dań. Szczerze mówiąc daleko lepsze od włoskich gnocchi, bo delikatniejsze, bardziej kremowe. No i nie zawierają mąki pszennej. Z jednym jednak założeniem: charakterystyczną cechą klusek śląskich je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ziemniaki, ciasto, szpinak, kopytka, sosy, tarta, grzyby, mięso, pieczone ziemniaki, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.