Domowy słodko-kwaśny sos chiński. Dodatek do dań w azjatyckim stylu. Równowaga smaków. Równowaga zmysłów.

Domowy słodko-kwaśny sos chiński. Dodatek do dań w azjatyckim stylu. Równowaga smaków. Równowaga zmysłów.

Domowy słodko-kwaśny sos chiński. Dodatek do dań w azjatyckim stylu. Równowaga smaków. Równowaga zmysłów.

Jeden z najprostszych sosów chińskich, pikantny, o idealnie zrównoważonych smakach. Kwaśny ocet ryżowy doskonale równoważy słodki cukier trzcinowy, ostry imbir świetnie współgra z papryczką chilli i świeżym czosnkiem. Jest niesamowicie aromatyczny i smaczny. Sos słodko - kwaśny jest używany w azjatyckiej kuchni często, wykorzystywany jest w wielu potrawach, takich jak sajgonki, pad Thai, stir fry z makaronu i owoców morza, kurczaka, wieprzowiny czy wołowiny przygotowanej z warzywami, ryżem czy różnego rodzaju c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Naturalna Kuchnia

Autor

Aga P.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, chilli, imbir, makarony, makaron, makaron po chińsku, ryż z warzywami, owoce morza, stir fry, wegańskie, wołowina, ryż, wieprzowina, kurczak, sos chilli, kurczak z makaronem, ryż po chińsku, sos do makaronu, kuchnia chińska, ryż z warzywami i kurczakiem, kurczak z warzywami, dania z makaronem, kurczak z ryżem, chińskie ryż z kurczakiem i warzywami, dania chińskie, kurczak po chińsku, potrawy z kurczaka, sos do kurczaka, kurczak słodko kwaśny, sos do ryżu

Inne przepisy z Naturalna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.