Przepis na : obiad
Warzywne curry z czerwoną soczewicą to jeden z łatwiejszych i szybszych obiadów. W mojej kuchni gości zawsze wtedy, gdy zostaną mi jakieś ugotowane warzywa z innego dania. W tym przypadku był to kalafior romanesco, ale świetnie sprawdzi się też ten klasyczny. Oczywiście nie marnujemy żywności, tylko staramy się ją wykorzystać na różne sposoby. U nas curry smakuje wszystkim. Polecam także Wam Składniki (2 porcje): soczewica czerwona, 6 łyżek, 1/2 główki kalafiora (około 400g), u mnie był to kalafior romanesco... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...