Przepis na : śniadanie
Szakszuka, czyli znana albo przynajmniej słyszana przez wszystkich potrawa. To nic innego, jak sadzone jajka na pomidorach. Idealne śniadanie w okresie jesienno-zimowym. Rozgrzewające, sycące i pyszne. W naszym domu często gości taka forma podania jajek. Uwielbiam ją za prostotę przygotowania i pyszny smak. A Wy jedliście już szakszukę? Jeśli nie, to koniecznie wypróbujcie. Oto szakszuka w klasycznej wersji. Szakszuka w klasycznej wersji – składniki (2 porcje): 3 pomidory malinowe, 2 ząbki czosnku, 4 jaj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...