Przepis na : śniadanie
Czy wspominałam Wam już, że uwielbiam omlety? Pewnie tak… no to dziś kolejny z nich – omlet z fetą i zielonym groszkiem. Pyszne połączenie smaków, sycący, kolorowy. Jeśli nie próbowaliście go do tej pory – czas to nadrobić. Zachęcam także do zerknięcia do artykuły na temat właściwości jajek . Dowiecie się dlaczego warto je jeść. No dobrze, to teraz już zapraszam Was do przepisu i przypominam, że na końcu czeka na Was podliczone makro dania oraz jego ładunek glikemiczny – ważna informacja d... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...