Przepis na : śniadanie
Cebula to znane wszystkim warzywo o silnych właściwościach prozdrowotnych. Jest tania i łatwo dostępna, powinna bardzo często gościć w naszych jadłospisach. Wykazuje szczególne właściwości bakteriobójcze i poprawiające odporność. Dlatego właśnie w sezonie jesienno-zimowym powinna stale występować w naszych potrawach. Dziś mam dla Was prosty przepis na pyszny omlet serowo-cebulowy. Polecam, pychota! W mojej kuchni omlety bardzo często goszczą bo robi się je niezwykle szybko i łatwo i za każdym razem dzięki ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...