Przepis na : śniadanie
Tak, przyznaję, że najczęściej jadam po prostu omlety. Ale przecież za każdym razem można je przygotować inaczej więc smakują naprawdę różnie. Jajka, czyli podstawowy składnik omletów są nieprzetworzonym, pysznym i naturalnym pożywieniem i moim zdaniem powinny one gościć w naszej diecie często. Więcej na temat właściwości jajek przeczytacie tutaj . A teraz już zapraszam Was do prostego przepisu na pyszny omlet bananowy z serkiem wiejskim, który jest bardzo sycący. Propozycja idealna zarówno dla dzieci jak i d... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...