Przepis na : śniadanie
Tym razem mam dla Was pomysł na naleśniczki jajeczno-migdałowe. Pyszne jako śniadanko albo podwieczorek. Naleśniczki są bardzo delikatne i cieniutkie. Są elastyczne i fajnie zawijają się w rulonik Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. naturalnym serkiem i świeżymi owocami. Polecamy! Naleśniczki jajeczno-migdałowe – składniki (5 porcji): 5 jajek, 100ml napoju migdałowego, 4 łyżki mąki orkiszowej, około 1 łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego do smażenia. Sposób przygotowania Najpierw miksujemy jajk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...