Dwuskładnikowe placuszki orzechowe

Dwuskładnikowe placuszki orzechowe

Dwuskładnikowe placuszki orzechowe

Przepis na : śniadanie

Różnego rodzaju placuszki goszczą w mojej kuchni bardzo często. A to dlatego, że moje kochane dzieciaczki uwielbiają się nimi zajadać. Lubimy placuszki zarówno na słodko, jak i wytrawnie. Tym razem mam dla Was ekspresowy i prosty przepis na dwuskładnikowe placuszki orzechowe. Zawsze się udają! Robiłam je już z klasycznym masłem z orzeszków arachidowych, ale także z masłem z migdałów. Są pyszne! Polecam jako coś fajnego „na szybko”. Możemy podać je z jogurtem, owocami, albo zjeść solo. Zapraszam do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.