Dwuskładnikowe placuszki orzechowe

Dwuskładnikowe placuszki orzechowe

Dwuskładnikowe placuszki orzechowe

Przepis na : śniadanie

Różnego rodzaju placuszki goszczą w mojej kuchni bardzo często. A to dlatego, że moje kochane dzieciaczki uwielbiają się nimi zajadać. Lubimy placuszki zarówno na słodko, jak i wytrawnie. Tym razem mam dla Was ekspresowy i prosty przepis na dwuskładnikowe placuszki orzechowe. Zawsze się udają! Robiłam je już z klasycznym masłem z orzeszków arachidowych, ale także z masłem z migdałów. Są pyszne! Polecam jako coś fajnego „na szybko”. Możemy podać je z jogurtem, owocami, albo zjeść solo. Zapraszam do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.