Przepis na : obiad
Cukinia faszerowana quinoa i warzywami to bardzo sycąca propozycja, która sprawdzi się zarówno na obiad jak i kolację. Wykorzystanie komosy ryżowej wzbogaca to danie o pełnowartościowe białko i z powodzeniem może się ono znaleźć w diecie dla wegetarian. Quinoa to także bogate źródło kwasów tłuszczowych nienasyconych, głównie kwasu linolenowego, oleinowego i linolowego. Ich spożycie przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu, zmniejsza ryzyko miażdżycy i innych chorób układu krążenia . Warto uwzględnić... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...