Kolejny już przepis na wykorzystanie serwatki po domowym twarogu :) Tym razem to nie naleśniki, a aromatyczny, pszenno-żytni chlebek z dodatkiem surowych ziemniaków, dzięki którym dłużej zachowuje świeżość i nie jest suchy. Zauważyłam, że coraz częściej zostawiam chleby na dłuższe wyrastanie, np. tak jak tutaj- na 10-12 godzin. Po prostu bardziej mi smakują :) Nie od dziś wiadomo, że najsmaczniejsze chleby wymagają trochę więcej czasu... A nawiązując jeszcze do tej pięknie wyglądającej skórki. Jak ją... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...