Kiedy robię gołąbki, często liście z kapusty mi zostają i w nowych daniach swoje zadanie spełniają. Tym razem ładne, niewielkie liście na nowe gołąbki wykorzystałam, do których w 10 min farsz przygotowałam. Kuskus pełnoziarnisty sparzyłam i z podsmażonym brokułem, z cebulką połączyłam. Całość na ostro doprawiłam, a gotowe gołąbki na patelni „udusiłam” :) Moje gołąbki szczególnie się polecają, tym co mięsa nie zjadają. Są nie tylko nietypowe, ale i zdrowe. Składniki: mała kapusta włoska, 1 mały br... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.