Pyszne i zdrowe śniadanie - rewelacyjne połączenie prosciutto, awokado i jajka :) SKŁADNIKI 4 kromki chleba tostowego z ziarnami 4 plasterki szynki prosciutto 1 awokado 2 jajka oliwa ziołowa kiełki rzodkiewki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na półtwardo - wkładamy do garnuszka z zimną wodą, od momentu wrzenia gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Wystudzone obieramy i kroimy wzdłuż na plasterki. Tosty opiekamy. Awokado obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Zrumienione tosty skrapiamy oliwą... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...