Pierniczenie zacząć pomału czas hihi..na początek nietypowy piernik, bo z dodatkiem maślanki gotowanej z cukrem..pomysł na taki piernik znalazłam tutaj ..Podczas pieczenia zapach unosił się po całej kuchni..po prostu czuć już święta..oj ,ale do świąt jeszcze daleko i piernik na pewno jeszcze będzie i to inny.. 250 g mąki 100 g masła lub margaryny 1 szkl. cukru 1 szkl. maślanki 2 jajka 1 łyżeczka sody 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki rodz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...