Po kilkudniowej przerwie zapraszam na pączki.przepis znaleziony tutaj ..tylko nie wiem , czemu są to pączki po niemiecku..ponoć różnią się tylko nadzieniem i sposobem zlepiania.Ja zlepiam podobnie od dawna, tylko nie robię dołków i nie smaruję kółek wodą..a nadzienie to każdy i ta daje wg własnego gustu..Tak więc moje pączki nie są do końca po niemiecku. 50 dag mąki szczypta soli 2 łyżki cukru 1/2 szkl.mleka [ u mnie ciut więcej] 2 cukry wanilinowe 4 dag drożdży 10 dag masła 1 cytryna &nb... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...