Czasami zdarza się, że zostają ugotowane ziemniaki i wtedy robię między innymi kopytka..tym razem gotowałam je w multicookerze. 50 dkg ziemniaków 1 jajko 1 1/4 szkl.mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soli troszkę przyprawy do zup i potraw Ugotować ziemniaki i przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto .Uformować wałek i ukośnie ciąć na kawałki.Gotować w osolonej wodzie z przyprawami , wyjąć i polać zeszkloną cebulką. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...