Kluski śląskie z masłem szałwiowym, orzechami i parmezanem

Kluski śląskie z masłem szałwiowym, orzechami i parmezanem

Kluski śląskie z masłem szałwiowym, orzechami i parmezanem

Delikatne kluski śląskie w towarzystwie masła szałwiowego, orzechów i słonego parmezanu. To jest mój smak zbliżającej się jesieni. Zapach szałwii idealnie pobudza apetyt! Składniki: Kluski śląskie 1 kilogram ziemniaków Mąka ziemniaczana 1 jajko Sól, pieprz Masło szałwiowe: 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 8 listków szałwii Szczypta soli Dodatkowo: prażone orzechy/pestki dyni, parmezan Wykonanie: Kluski: Ziemniaki ugotować ze skórką, ostudzić, obrać i zgnieść. Dodać mąkę ziemniaczaną w ilości ¼ ziemniaków, sól i jajko C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mohiella

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.