Czerwona soczewica w pomidorach z dodatkiem halloumi

Czerwona soczewica w pomidorach z dodatkiem halloumi

Czerwona soczewica w pomidorach z dodatkiem halloumi

Rozgrzewająca potrawa idealna na chłodniejsze dni. Można ją podawać z ziemniakami/chlebem lub ryżem. Świetnie smakuje posypana parmezanem lub natką pietruszki. Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku Pół szklanki surowej czerwonej soczewicy 2 szklanki wody 200 g pomidorów z puszki 100 g szpinaku mrożonego 2 marchewki 200g sera halloumi 3 łyżki oleju lub oliwy 1 łyżeczka papryki 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka kolendry 1/3 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka oregano Sól, pieprz Wykonanie: Cebule i c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mohiella

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.