Bardzo proste i szybkie w wykonaniu curry z ciecierzycą o wyraźnym orzechowym smaku. Idealne smakuje podawane z ryżem i świeżą miętą która przełamuje orzechowy smak. Najwięcej czasu zajmuje ugotowanie ciecierzycy, ale jeżeli już mamy ugotowaną lub używamy ciecierzyce konserwową to wykonanie tego curry zajmuje 15 minut. SKŁADNIKI / 4 porcje: * 3 średniej wielkości marchewki * 400 ml mleka kokosowego * 50 ml masła orzechowego * 800 g ugotowanej ciecierzycy * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 1 papryczka chili * 1 ... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...