Gnocchi z kalafiora na szpinaku Kluseczki inaczej Oto są. Gnocchi z kalafiora. Prace nad nimi trwały dość długo i były mozolne. Ale w końcu udało mi się uzyskać coś, co kształtem i konsystencją przypomina włoskie gnocchi lub też nasze rodzime kopytka. Chociaż skojarzenia mam też ze śląskimi szarymi kluskami… Chyba ze względu na lekko poszarpane krawędzie i nie do końca jednorodną strukturę. Tutaj jednak pretensje mogę mieć tylko do siebie. Kalafior do tego przepisu musi być ugotowany na miękko, ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!