Przepis na pakorę z warzyw tym razem przygotowaną na bazie cukinii, czerwonej cebuli, przypraw i ziół. Pakora to chrupiące mini placuszki wywodzące się z kuchni indyjskiej. Placki te robione są z warzyw, najczęściej cebuli, ziemniaków czy cukinii ale do ich przygotowania wykorzystać można również inne warzywa takie jak oberżyna, kapusta, papryka oraz wiele innych. Warzywa doprawiane są całym mnóstwem przypraw takich jak chociażby kurkuma, chili, kmin oraz równie sporą ilością ziół. Ciasto na pakorę zawiera ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...