Przepis na : śniadanie
W dzieciństwie owsiankę jadłem przynajmniej 2 razy w tygodniu na śniadanie. Uwielbiałem gdy mama robiła ją na gęsto i taką też lubię do dziś z tą tylko różnicą że jadam ją o wiele, wiele rzadziej za to mogę sobie ją sobie przyrządzić wedle własnych pomysłów. Składniki : 0,5 litra mleka 2 łyżeczki maku 5 łyżek płatków owsianych 1 gruszka 1 łyżka miodu 3 łyżeczki cukru kilka kropel aromatu migdałowego Przygotowanie : Mleko zagotuję wraz z makiem, cukrem i kilkoma kroplami olejku migdałowego. Po zagotowaniu do... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...