Corn-dogi

Corn-dogi

Corn-dogi

Przepis pochodzi ze strony Przekąski na imprezę . Robiłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Parówka smakuje jak parówka ale ciasto super, mięciutkie i lekko puchate. Polecam wypróbować. Składniki: 0.5 szklanki mąki kukurydzianej 2/3 szklanki mąki pszennej 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko 0.5 szklanki mleka 0.5 łyżeczki soli (ja dałam troszkę więcej) 0.5 łyżeczki papryki mielonej słodkiej 1/4 łyżeczki cukru olej do smażenia parówki lub frankfurterki dodatkowo patyki do szaszłyków Wszystkie składniki miesza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mam apetyt na ...

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.