Puree z batatów

Puree z batatów

Przepis na : obiad

Bataty to świetna alternatywa dla zwykłych ziemniaków. Takie p uree  to  bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu  dodatek  do mięsa czy ryby.  Wypróbujcie koniecznie! Składniki: 1 kg batatów 2 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny szczypta gałki muszkatołowej szczypta imbiru (opcjonalnie) sól, pieprz Wykonanie: Bataty obieram, kroję na mniejsze kawałki i wkładam do garnka. Zalewam zimną wodą, lekko solę. Gotuję na średnim ogniu do miękkości. Odcedzam i gorące ugniatam tłuczkiem. Do bat...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.