Niektórym pewnie mochi kojarzy się ze słodkim przysmakiem z mąki ryżowej (mnie kiedyś też! :)). A tymczasem mochi może być również z ziemniaków! Tak tak, bo taka wersja to tradycyjna przekąska pochodząca z japońskiej wyspy Hokkaido*. Japońskie mochi z ziemniaków są mięciutkie jak delikatne knedle, niczym nie nadziewane, ale podsmażone w słodko-słonym syropie i bardzo, bardzo smaczne. Gorąco polecam! Polecam również przepis na słodkie mochi ze zwykłej mąki ryżowej – przepis tutaj . Przepis na gnocchi t... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...