Tort z ciasta francuskiego ze szparagami i łososiem wędzonym (Torta di pasta sfoglia con asparagi, salmone affumicato e ricotta)

Tort z ciasta francuskiego ze szparagami i łososiem wędzonym (Torta di pasta sfoglia con asparagi, salmone affumicato e ricotta)

Tort z ciasta francuskiego ze szparagami i łososiem wędzonym (Torta di pasta sfoglia con asparagi, salmone affumicato e ricotta)

Dzi ś  proponuj ę  Wam przepyszny i wyrazisty w smaku tort z ciasta francuskiego w sosie z ricotty ze szparagami i  wędzonym  łososiem. Smacznego :) SKŁADNIKI 500 gr szparagów 400 gr ricotty 100 gr  wędzonego  łososia 30 gr parmezanu 2 opakowania ciasta francuskiego s ó l, pieprz     PRZYGOTOWANIE Szparagi po umyciu, usunięciu suchych i twardych końcówek, gotujemy na parze. Ugotowane szparagi powinny być lekko twardawe. Odstawiamy d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, szparagi, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, łosoś, łosoś wędzony, sosy, torty, tort, ciasto francuskie, łosoś na parze

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.