Sadzone jajka z papryką, fasolą i awokado (Uova con peperoni, fagioli e avocado)

Sadzone jajka z papryką, fasolą i awokado (Uova con peperoni, fagioli e avocado)

Sadzone jajka z papryką, fasolą i awokado (Uova con peperoni, fagioli e avocado)

SKŁ ADNIKI 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 200 g czerwonej fasoli 100 g kukurydzy z puszki 1 awokado 2 ząbki czosnku suszone oregano papryka wędzona oliwa z oliwek s ó l, pieprz Dodatkowo: 4 jajka 1-2 łyżki masła szczypiorek **** INGREDIENTI 1 peperone rosso 1 peperone giallo 200 g di fagioli rossi 100 g di mais 1 avocado 2 spicchi d'aglio origano secco paprica affumicata olio d'oliva sale, pepe Ulteriore: 4 uova 1-2 cucchiai di burro erba cipollina PRZYGOTOWANIE Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Dodajemy dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.