
SKŁ ADNIKI 600 g miąższu dyni 300 g czerwonej soczewicy 100 g kukurydzy z puszki 1 l bulionu warzywnego 1 cebula 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki imbiru w proszku sól, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 600 g di polpa di zucca 300 g di lenticchie rosse 100 g di mais precotto 1 l di brodo vegetale 1 cipolla 1 cucchiaino di curry 1/2 cucchiaino di zenzero in polvere sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Miąższ dyni kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Na ... czytaj dalej...

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".