Zapiekana zupa cebulowa z grzankami i serem to klasyka francuskiej kuchni. Ta zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu, a w restauracjach w Polsce uchodzi z coś wykwintnego. Podstawą tej zupy jest dobry bulion warzywny, białe wytrawne wino i dobry twardy ser. Do podania zupy potrzebujemy również niewielkich naczyń – flaczarek, które można umieścić w piekarniku. Składniki 700g cebuli świeży tymianek 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 3 łyżki oliwy sól pieprz 1,3 l bulionu warzywnego 200ml białego wytrawnego ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...