Przepis na : obiad
Kotlet jajeczny to wspomnienie dawnych lat ze szkolnej stołówki. Pamiętam, że w piątki bardzo często były tam podawane. Zapewne przepis na takie kotlety powstał dawno, dawno temu i był wymuszony tym, że nie było wcale tak łatwo zdobyć mięso. Ale takie kotlety to też świetny pomysł na wykorzystanie jajek na twardo, które zostaną po jakimś przyjęciu. Składniki (na 5 kotletów) 5 jajek mała cebula pęczek szczypiorku kajzerka sól pieprz bułka tarta olej do smażenia Kotlet jajeczny – przepis Przyjmujemy, że jed... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...