Kokosowiec

Kokosowiec

Kokosowiec

Przepis na : deser

Kokosowiec to prawdziwa gratka i uczta dla podniebienia dla wszystkich fanów kokosa. Pyszne ciasto przełożone masą z wiórkami kokosowymi i polane czekoladową polewą. Przygotowanie ciasta jest proste i każdy powinien sobie z tym poradzić. To ciasto kokosowe to nie tylko propozycja na święta, to również super deser na spotkanie ze znajomymi, rodzinną uroczystość, czy do popołudniowej, niedzielnej kawki. Składniki na ciasto 4 jajka 1 szklanka cukru ½ masła lub margaryny Kasia 1 szklanka wiórek kokosowych 1 szklank... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.