Kardamon i jego właściwości

Kardamon i jego właściwości

Kardamon i jego właściwości

Kardamon to przyprawa używana od lat. Występuje w postaci sproszkowanego proszku, nasion lub strączków. Możemy ja rozpoznać poprzez cytrynowo – imbirowy zapach. Jeżeli chodzi o smak to jest słodko – ostry z korzenną nutą. Stosowany jest on przede wszystkim do mięs, ryb ale również do słodkich i ostrych potraw. Natomiast jego korzenny smak wykorzystywany jest przede wszystkim do ciasteczek, lodów, deserów a także często stosowane do przyrządzenia pysznej kawy . Jakie właściwości odżywcze ma kardamon? Wspomaga wydz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.