Domowe tortellini z gorgonzolą

Domowe tortellini z gorgonzolą

Domowe tortellini z gorgonzolą

Przepis na : obiad

Tortellini z gorgonzolą to delikatne rozpływające się danie, które przygotujemy samemu w domu. Danie to wywodzi się ze słoneczniej Italii, gdzie pierożki te są niezwykle popularne. Te włoskie pierożki podaję z odrobiną dobrej oliwy z oliwek oraz świeżo startym parmezanem. Składniki na ciasto 2 szklanki mąki 1 jajko 3 żółtka szczypta soli odrobina wody odrobina oliwy Składniki na farsz 150g sera gorgonzola 2 nieduże ugotowane ziemniaki 2 łyżki oliwy 1 jajko sól pieprz 2 łyżki bułki tartej Domowe tortellini z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.