Chleb pszenno – żytni na drożdżach to propozycja na pyszne i smaczne pieczywo, które przygotujecie na wieczór, a wypieczecie rano następnego dnia. Chleb ma bardzo chrupiącą skórkę i najlepiej smakuje zaraz po przestudzeniu. Większość chlebów żytnich jest przygotowywana na bazie zakwasu, ten jeden z nielicznych chlebów jest zrobiony z dodatkiem drożdży. Osobiście polecam użyć suchych drożdży. Ten chleb najlepiej jest przygotować wieczorem i zostawić w suchym, ciepłym miejscu na całą noc, a rano wstawić ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...