Kiedyś i dziś chleb to jeden z podstawowych produktów żywieniowych. Dawniej pieczenie chleba dla naszych babć było codziennością, jednak w obecnych czasach, kiedy na każdej ulicy jest market, piekarnia zapomniano o jego wypiekaniu w domu. Jednak w związku z pandemią i coraz bardziej popularną pracą zdalną, wracamy do domowych wypieków pieczywa. Domowy chleb smakuje najlepiej i wypiek domowego pieczywa staje się rutyną w niejednej rodzinie. Oprócz walorów smakowych, ma to również jeszcze aspekt finansowy. Ce... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...