Ziemniaczki łamane z piekarnika. Przepis na pyszne pieczone ziemniaki

Ziemniaczki łamane z piekarnika. Przepis na pyszne pieczone ziemniaki

Pieczone ziemniaki, to przysmak, któremu nie możemy się oprzeć, dlatego, gdy tylko znajdziemy nowy pomysł na ich przygotowanie, od razu testujemy. W ziemniakach „łamanych” najpierw zaciekawiła nas ich nazwa, a gdy zobaczyliśmy, jak wyglądają, od razu chcieliśmy jednego zjeść. No więc zrobiliśmy całą blaszkę. Pyszne są. Przepis na ziemniaczki łamane z piekarnika Składniki: Około 1 kg niezbyt dużych ziemniaków – użyliśmy młodych, ale mogą być też zwykłe, 1/3 kostki masła, sól. Jak zrobić ziemnia...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.