Pieczone ziemniaki, to przysmak, któremu nie możemy się oprzeć, dlatego, gdy tylko znajdziemy nowy pomysł na ich przygotowanie, od razu testujemy. W ziemniakach „łamanych” najpierw zaciekawiła nas ich nazwa, a gdy zobaczyliśmy, jak wyglądają, od razu chcieliśmy jednego zjeść. No więc zrobiliśmy całą blaszkę. Pyszne są. Przepis na ziemniaczki łamane z piekarnika Składniki: Około 1 kg niezbyt dużych ziemniaków – użyliśmy młodych, ale mogą być też zwykłe, 1/3 kostki masła, sól. Jak zrobić ziemnia... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...