Wiosenny kapuśniak z młodej kapusty. PRZEPIS

Wiosenny kapuśniak z młodej kapusty. PRZEPIS

Wiosenny kapuśniak z młodej kapusty. PRZEPIS

Pyszna i lekka zupa, w której królują młode warzywa. Nasz ulubiony przepis na wiosenny kapuśniak. Przepis na kapuśniak z młodej kapusty Składniki: 3/4 średniego garnka wywaru mięsnego (na przykład ugotowanego na skrzydełkach z kurczaka), 1 cebula, 2 marchewki (najlepiej też młode), około 10 małych młodych ziemniaków, pół główki średniej wielkości młodej kapusty, pęczek koperku, sól, pieprz. Jak zrobić kapuśniak z młodej kapusty? Do wywaru wrzuć posieką cebulę i marchewkę pokrojoną w półplasterki oraz obrane ziemnia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.