Ostatnio zostało nam sporo napoczętych wędlin, których nikt nie miał ochoty dojadać, zarazem nie chcieliśmy, aby wylądowały w koszu. Przypomnieliśmy więc sobie o prostej potrawie, którą w takich sytuacjach robiła nasza babcia, czyli smażone ziemniaczanej. Problem udało się smacznie rozwiązać. Zawartość patelni zniknęła bardzo szybko, a niektórzy chcieli nawet dokładkę. Będziemy robić częściej. Przepis na smażonkę ziemniaczaną z wędliną Składniki: Około 600 gramów ziemniaków , około 250 gramów wędliny – kie...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...