Rosyjskie bliny gryczane. Przepis na pyszne placuszki

Rosyjskie bliny gryczane. Przepis na pyszne placuszki

Rosyjskie bliny gryczane. Przepis na pyszne placuszki

Robiliśmy je po raz pierwszy i sami byliśmy zaskoczeni, jakie są pyszne. Te małe placuszki wywodzące się z kuchni rosyjskiej mają w sobie kaszę gryczaną. Podane ze śmietaną, a w wersji na bogato z wędzonym łososiem albo kawiorem, to najprawdziwsze niebo w gębie. Są najlepsze prosto z patelni. Przepis na bliny gryczane Składniki: 100 gramów kaszy gryczanej palonej, 1,5 szklanki mąki pszennej (najlepiej pełnoziarnistej), 1 szklanka mleka, 25 g drożdży, 2 jajka, sól, olej do smażenia. Jak zrobić bliny gryczane ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.