Kluski przygotowywane w ten sposób dawniej często jadało się na polskiej wsi. W zależności od regionu nazywano je prażuchami, prażokami, a na Lubelszczyźnie znane są jako psiocha. To danie niezwykle proste, tanie, sycące i zaskakująco pyszne. Niedawno robiliśmy ją po raz pierwszy i wiemy już, że zostaną z nami na stałe. Przepis na prażuchę Składniki: 1 kg ziemniaków, 5 łyżek mąki pszennej, 2 duże cebule, około 300 gramów wędzonego boczku, podgardla lub słoniny. Jak zrobić prażuchę? Ziemniaki obierz, pokrój na mnie... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...