Bigos mieszany z dwóch rodzajów kapusty: kiszonej i białej. PRZEPIS

Bigos mieszany z dwóch rodzajów kapusty: kiszonej i białej. PRZEPIS

W tym przepisie na bigos kapusta kiszona miesza się z białą, sprawiając, że ma on nie tylko bardzo intensywny słodko-kwaśny smak, ale też przyjemną konsystencję. Spróbujcie niezwykle smacznego bigosu mieszanego. Przepis na bigos mieszany z kapusty kiszonej i białej Składniki: 1,5 kg dobrej kapusty kiszonej , 1,5 kg kapusty białej (pół średniej główki), 100 gramów suszonych grzybów – najlepsze będą prawdziwki, kilogram łopatki wieprzowej lub karkówki, 0,5 kg wędzonego boczku, 0,5 kg kiełbasy wędzonej ...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.