Przepis na : śniadanie
Pierwszy raz spotkałem się z takim sposobem przyrządzenia jajek w książce Podróże kulinarne – Kuchnia bułgarska. I poza tym niewiele miałem okazji, aby spotkać się z jakimś alternatywnym przepisem na jajka po panagiursku. Nie jest to widać szczególnie znane danie, jednak jego wspólnym mianownikiem, oprócz rzecz jasna jajek, była zawsze feta. W każdym bądź razie dla osób, które lubią i jajka (w tym przypadku jajka w koszulkach) i fetę, powinno to być wyjątkowo smaczne danie. Ja osobiście zakochałem się w nim od pier... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...