Jajka po panagiursku

Jajka po panagiursku

Jajka po panagiursku

Przepis na : śniadanie

Pierwszy raz spotkałem się z takim sposobem przyrządzenia jajek w książce Podróże kulinarne – Kuchnia bułgarska. I poza tym niewiele miałem okazji, aby spotkać się z jakimś alternatywnym przepisem na jajka po panagiursku. Nie jest to widać szczególnie znane danie, jednak jego wspólnym mianownikiem, oprócz rzecz jasna jajek, była zawsze feta. W każdym bądź razie dla osób, które lubią i jajka (w tym przypadku jajka w koszulkach) i fetę, powinno to być wyjątkowo smaczne danie. Ja osobiście zakochałem się w nim od pier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.