Jajecznica z boczkiem i porem

Jajecznica z boczkiem i porem

Jajecznica z boczkiem i porem

Przepis na : śniadanie

Przy niemal nieskończonej ilości przepisów na jajecznicę wędzony boczek jest niewątpliwie jednym z najpopularniejszych jej składników. Nie można jednak tego powiedzieć o porze. Z jakiegoś powodu nie jest to szeroko stosowany dodatek do jajecznicy, co oczywiście nie znaczy, że w ogóle w tym zakresie nieznany. Jeśli jednak chodzi o mnie, to jajecznica z boczkiem i porem jest jedną z moich ulubionych i najczęściej wybieranych wersji tego dania. Polecam więc wypróbowanie tego banalnie prostego przepisu każdemu, k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.