Przepis na : śniadanie
Niedawno opublikowaliśmy przepis na coś, co można by określić jako jajka sadzone „po holendersku” ( uitsmijter ). Dzisiaj kolejna propozycja dla zwolenników sadzonych jajek, ale w nieco innym wydaniu. Tytuł dzisiejszego wpisu potraktujcie wprawdzie z pewnym przymrużeniem oka, aczkolwiek nie jest on całkiem przypadkowy. Zapewne wielu z Was skojarzy ten przepis również z czymś co określane jest jako „angielskie śniadanie” – i też będzie to w dużej mierze trafione. Ale tak naprawdę nasz tytuł wziął się po pro... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...