Najlepszy zamiennik tradycyjnego kalorycznego majonezu. To coś dla osób na diecie – całość to jedynie 250 kcal Czas wykonania: 15 min. Ilość porcji: ok.300 ml (mały słoiczek majonezu) Składniki: 1 jajko 1 serek wiejski (200 g) 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki oliwy szczypta pieprz szczypta sól Przygotowanie: Jajko ugotować na twardo. Resztę składników zmiksować za pomocą blendera, dodać jeszcze ciepłe jajko i ponownie zmiksować. W razie potrzeby dopr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.