Pyszna zupa, na wiosnę, na jesień...na cały rok! :) Potrzebujesz: Zupa: 400 g ziemniaków 2 cebule 100 g wędzonego boczku 1 l bulionu drobiowego 500 ml mleka 1 łyżeczka masła sól pieprz gałka muszkatołowa Pesto: 50 g żółtego sera ( np: gouda) 100 ml oleju rzepakowego 30 g łuskanego słonecznika pęczek pietruszki sól i pieprz Sposób przygotowania: pesto: 1. Ser, słonecznik, pietruszkę włóż do wysokiego, wąskiego naczynia. 2. Zalej wszystko olejem, dopraw solą i pieprzem. 3. Zblenduj i odstaw na 15 min. zupa: 1... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)