To, jak bardzo przerastało mnie ostatnio pisanie postów, zadziwia mnie samą. Od kilkunastu dni mam przygotowane 3 przepisy, trzeba je tu tylko wrzucić i przedstawić, a jednak za każdym razem, gdy się do tego zabierałam...czułam niemoc. Ostatnie chłodne dni i deszcz i ogrom pracy w pracy sprawiły, że miałam ochotę bładzić po lesie albo zakopać się pod kocem i tak po prostu być bez żadnych planów. Kiedy jednak moje wewnętrzne baterie odzyskały nieco iskry, wchodziłam do kuchni by zamknąć smaki kończącej sie jesie... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)